ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ανδρέου

ΒαθμόςΥποσμηναγός Υπηρεσία / Μοίρα111 Πτέρυγα Μάχης ΑεροσκάφοςLockheed T-33

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1935 στον Κεφαλλινό Μεσ­σηνίας.

Εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας τον Οκτώβριο του 1955 και αποφοίτησε, ως 3ος της σειράς του, το Σεπτέμβριο του 1958 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Είχε μετεκπαιδευτεί στο Dallas των ΗΠΑ, με τον κ. Σπ. Ζέζα, σε αεροσκάφη all weather, και είχε επανέλθει στην 111 Π.Μ. σαν Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεως νεότερων Αεροπόρων- Ικάρων.

Σκοτώθηκε στις 4 Ιουλίου 1963, όταν το αεροσκάφος Τ-33 ΜΚ-3, στο οποίο επέβαινε με τον Υποσμηναγό Σούρα Ι., ως εκπαιδευτής, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, κατέπεσε στη θάλασσα, ανατολικά του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος), και βυθίστηκε, χωρίς ποτέ να βρεθούν ίχνη του αεροσκάφους. Ήταν, όπως είπαν τότε, ένα από τα πιο ανεξήγητα περιστατικό χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος του αεροσκάφους σε μια ήρεμη καλοκαιρινή θάλασσα, παρά τις πολυήμερες έρευνες από αέρος και θαλάσσης.

Η Δημοτική Αρχή της Πόλης του Παπάγου, τιμής ένεκεν, έχει αναρτήσει στο Μνημείο Ηρώων του, αναμνηστική πλακέτα, Κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

που υπηρετούσε στην 111 Π.Μ. στην Αγχίαλο. Είδα στην σχετική ιστοσελίδας σας δεν αναγράφονται αρκετά στοιχεία του Αδελφού μου.

Ο αδερφός μου στις 29 Ιουνίου 1963 (ημέρα της εορτής του Πέτρου & Παύλου) με τον επίσης πιλότο Υποσμηναγό Γιάννη Σούρα από την Ιστιαία Ευβοίας κατά την διάρκεια πολεμικής άσκησης (Αρχηγός της Εκπαιδευτικής Άσκησης ήταν ο αδερφός μου) το αεροσκάφος των εξαφανίσθηκε και προφανώς κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, χωρίς ποτέ να βρεθούν ίχνη του αεροσκάφους τύπου Τ-33. Ήταν όπως είπαν τότε

ένα από τα πιο ανεξήγητα περιστατικό χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος του αεροσκάφους σε μια ήρεμη καλοκαιρινή θάλασσα, παρά τις πολυήμερες έρευνες από αέρος και θαλάσσης.

Η Δημοτική Αρχή της Πόλης του Παπάγου, τιμής ένεκεν, έχει αναρτήσει στο

Μνημείο Ηρώων του, αναμνηστική πλακέτα, Κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της.

Ο Υποσμηναγός Πανούσης Παύλος είχε αποφοιτήσει 3ος στην σειρά του με 1ον τον

κ. Π. Μπαλέ. Είχε μετεκπαιδευτεί στο Dallas των ΗΠΑ, με τον κ. Σπ. Ζέζα, σε αεροσκάφη all weather, και είχε επανέλθει στην 111 Π.Μ. σαν Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεως νεότερων Αεροπόρων- Ικάρων.

Είχε ένα δίδυμο αδελφό, τον Πέτρο, Διευθυντή της IBM στη Βιέννη Αυστρίας, που μετά μερικά χρόνια με αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο πέθανε και αυτός στις 29 Ιουνίου (ημέρα της εορτής του) όπως ο αδελφός του. Σύμπτωση; όχι, η μοίρα των

Μονοωοϊκών διδύμων αδελφών μάλλον.