ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

ΒαθμόςΕπισμηναγός Υπηρεσία / Μοίρα ΑεροσκάφοςF-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο Βασιλούδι του Ν. Θεσσαλονίκης.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1986 (62η Σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1990 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Εκπαιδεύτηκε στην 361 Μοίρα Βασικής Εκπαιδεύσεως της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος και στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α - 7Η της 116 Πτέρυγας Μάχης (Άραξος) και τοποθετήθηκε στην 336 Μοίρα Διώξεως Βομβαρδισμού της 116 ΠΜ. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F - 16 της 111 Πτέρυγας Μάχης (Nέα Αγχίαλος) και τοποθετήθηκε στην 330 Μοίρα Παντός Καιρού της 111 ΠΜ, ως ιπτάμενος αεροσκαφών F - 16.

Κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως κατέπεσε με αεροσκάφος F-16D, του οποίου ήταν πλήρωμα, στην περιοχή Αγίου Λαυρεντίου του όρους Πηλίου Ν. Μαγνησίας, στις 14 Οκτωβρίου 2004.

 


 

Συμπληρωματικά Στοιχεία:

Στις 14 Οκτωβρίου 2004, δύο αεροσκάφη F-16D (διθέσια) με τα πληρώματα τους απογειώθηκαν από τη βάση τους για εκτέλεση προγραμματισμένης άσκησης στο Αιγαίο. Ένα σκέλος της άσκησης προέβλεπε πτήση μέσα σε νέφη, άσκηση η οποία έμελλε να αποβεί μοιραία, διότι προσέκρουσαν στο όρος Πήλιο λίγα χιλιόμετρα πριν τη βάση τους.

Αποτελέσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο Επισμηναγός (Ι) Κομματάς Ιωάννης, ο Σμηναγός (Ι) Σιούτας Αθανάσιος, ο Υποσμηναγός (Ι) Λυκούδης Γεώργιος και ο Υποσμηναγός (Ι) Γεώργιος Αντωνόπουλος.