ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΣΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου

ΒαθμόςΣμηναγός Υπηρεσία / Μοίρα ΑεροσκάφοςF-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο Λιντσού Δ. Γερμανίας.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η Σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Εκπαιδεύτηκε στην 363 Μοίρα Επιχειρησιακής Εκπαιδεύσεως της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος και στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 113 Πτέρυγας Μάχης (Θεσσαλονίκη) και τοποθετήθηκε στην 349 Μοίρα Αναχαιτίσεως Ημέρας της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), ως ιπτάμενος αεροσκαφών F-5.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης (Nέα Αγχίαλος) και τοποθετήθηκε στην 330 Μοίρα Παντός Καιρού της 111 ΠΜ ως ιπτάμενος αεροσκαφών F-16.

Κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως κατέπεσε με αεροσκάφος F - 16D, του οποίου ήταν πλήρωμα, στην περιοχή Αγίου Λαυρεντίου του όρους Πηλίου Ν. Μαγνησίας, στις 14 Οκτωβρίου 2004.

 


 

 

Συμπληρωματικά Στοιχεία:

Ο Αθανάσιος Σιούτας γεννήθηκε το 1972 στο Lindau Γερμανίας.

Μεγάλωσε και ξεκίνησε την φοίτησή του σε σχολείο στην πόλη της Καλαμπάκας, απ όπου και καταγόταν.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας το 1990 και εισήχθη στην Σχολή Ικάρων, απ όπου αποφοίτησε το 1994 με τον βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Στις 14 Οκτωβρίου 2004, δύο αεροσκάφη F-16D (διθέσια) με τα πληρώματα τους απογειώθηκαν από τη βάση τους για εκτέλεση προγραμματισμένης άσκησης στο Αιγαίο. Ένα σκέλος της άσκησης προέβλεπε πτήση μέσα σε νέφη, άσκηση η οποία έμελλε να αποβεί μοιραία, διότι προσέκρουσαν στο όρος Πήλιο λίγα χιλιόμετρα πριν τη βάση τους.

Αποτελέσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο Επισμηναγός (Ι) Κομματάς Ιωάννης, ο Σμηναγός (Ι) Σιούτας Αθανάσιος, ο Υποσμηναγός (Ι) Λυκούδης Γεώργιος και ο Υποσμηναγός (Ι) Γεώργιος Αντωνόπουλος.